Op locatie stralen en conserveren vanuit Markelo

Contact

Kunt u met uw werk niet naar ons toe komen? Dan komen wij graag met onze apparatuur naar u toe. Schilders- en afwerkingsbedrijf Misset Markelo B.V. is gespecialiseerd in het op locatie stralen en conserveren.

Neem contact op met Misset

Op locatie stralen

Oppervlaktebehandeling op locatie

Oppervlaktebehandeling op locatie door Misset Markelo B.V.

Een overzicht van onze activiteiten:

 • Bevochtigd zandstralen
 • Gritstralen
 • Stofvrij vacuümstralen
 • Aanbrengen van coating d.m.v. kwast- en spuitapplicatie
 • Repareren en coaten van beton
 • Aanbrengen van slijtlagen en epoxyvloeren
Op locatie stralen en spuiten

Op locatie stralen en spuiten

Wij beschikken over mobiele straal- en spuitunits. Daarnaast hebben we ook ruime ervaring in het behandelen van de meest uiteenlopende objecten. Enkele voorbeelden van behandelde objecten zijn:

 • Stalen en betonnen bruggen
 • Sluisdeuren
 • Pompgemalen
 • Stuwen en waterkeringen
 • Machinebouw
 • (Offshore) constructies
 • (Inwendig) stralen en conserveren van tanks

Geïnteresseerd in meer voorbeelden? Zie onze projecten. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

VCA-gecertificeerd

Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VCA-certificaat. Er wordt volgens VCA en de ISO 9001-systematiek gewerkt.

Mobiel stralen

Er zijn tal van redenen om straalwerkzaamheden op locatie uit te voeren. Misset Markelo B.V. heeft jarenlange ervaring in het stralen op locatie (mobiel stralen). Wij geven u graag advies op maat voor de uitvoering van de werkzaamheden. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bevochtigd stralen (natstralen) op locatie

Bevochtigd stralen (ook wel natstralen) wordt voornamelijk toegepast op stalen en betonnen constructies. Meestal gaat het dan om renovatie van bestaande objecten. Het bevochtigd stralen dient dan als voorbehandeling voor een vervolgbewerking, zoals het voorzien van een nieuw coatingsysteem. Natstralen wordt ook toegepast om een vervuilde ondergrond te reinigen wanneer een hogedrukspuit geen uitkomst biedt. Natstralen wordt meestal uitgevoerd met Olivinezand, maar dit kan eventueel ook met grit (koperslak). Het tegengaan van stofoverlast is de voornaamste reden om bevochtigd te stralen.

Vacuümstralen op locatie

Vacuümstralen is ook een manier van stofvrij stralen. Deze techniek wordt meestal toegepast op kleine oppervlakken, omdat deze techniek vaak meer tijd in beslag neemt. Meestal gaat het dan om reparaties en aanpassingen waarvoor de stalen of betonnen ondergrond gereinigd moet worden. Ook het vacuümstralen van grote betonnen vloeren behoort tot de mogelijkheden. Dit is nodig als voorbehandeling voor het aanbrengen van een epoxy vloercoating.

Gritstralen

Gritstralen wordt meestal toegepast in afgesloten ruimtes waar stofoverlast te bewerken is met mobiele afzuiging. Wij passen deze techniek voornamelijk toe bij het inwendig stralen van bijvoorbeeld tanks. Gritstralen van grote objecten zoals bruggen is ook mogelijk. Deze worden dan volledig ingepakt met behulp van steigers, stellingen en/of afdekzeilen.

Mobiel conserveren

Mobiel conserveren kan uitgevoerd worden door middel van een kwast- of rolapplicatie of spuitapplicatie. Misset Markelo B.V. kan adviseren welke applicatie in speciale situaties het meest geschikt is. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kwastapplicatie

Kwastapplicatie wordt toegepast wanneer hoge kwaliteit vereist is. Positieve eigenschappen van kwastapplicatie zijn: goede benatting, goede hechting van de verflaag en weinig verfverlies. Een negatieve eigenschap is de lage productiesnelheid.

Rolapplicatie

Rolapplicatie wordt toegepast wanneer er een hogere productiesnelheid nodig is. Dit wordt voornamelijk toegepast op grote, vlakke oppervlakken. Kwast- en rolapplicatie wordt ook vaak in combinatie toegepast. Conservering door middel van kwast- en rolapplicatie wordt toegepast indien de omgeving niet geschikt is om het object te kunnen spuiten.

Spuitapplicatie

Het aanbrengen van coating door middel van spuitapplicatie wordt vaak toegepast wanneer de omgeving van het object dit mogelijk maakt. Dit zijn vaak gesloten of af te sluiten ruimtes op plekken waar de omgeving geen last heeft van de vrijgekomen oplosmiddelen en/of spuitstoffen. Positieve eigenschappen van spuiten zijn: hoge kwaliteit en hogere productiesnelheid dan bij kwast- en rolapplicaties. De negatieve eigenschappen: de omgeving is vaak ongeschikt, hogere verfverliezen en mobiele apparatuur benodigd.

Epoxyvloeren en slijtlagen

Epoxyvloeren en slijtlagen kunnen op verschillende ondergronden aangebracht worden. Op (industriële) betonvloeren wordt het vaak toegepast om looppaden, rijpaden en belijning aan te brengen.

Epoxy deklaag en slijtlagen

Op stalen bruggen wordt op het dek vaak een epoxy deklaag aangebracht die daarna wordt ingestrooid met bauxietkorrels. Deze korrels dienen als slijtlaag. Op de foto ziet u een voorbeeld van een epoxy slijtlaag op een stalen brug.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Betonreparatie

Heeft u een betonreparatie nodig? Misset Markelo B.V. repareert waar nodig ook beton. Een voorbeeld hiervan is het repareren van beschadigingen in betonnen vloeren. Deze beschadigingen repareren we vaak voorafgaand aan het aanbrengen van een coatinglaag.

Betonreparatie en betoncoating

Laat uw betonnen opslagtanks en putten door ons repareren. Voor het aanbrengen van een hoogwaardig coatingsysteem (bijvoorbeeld om de chemische resistentie van het beton te verhogen) wordt het beton gestraald. Bij het stralen komen vaak onvolkomenheden in het beton naar voren (zoals grindnesten), die dan voor het aanbrengen van het coatingsysteem gerepareerd worden met epoxymortel.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Misset Markelo B.V.
Industrieweg 6 
7475 NH Markelo

KVK-nummer: 06050984 te Enschede

KVK-nummer: 08142235 te Enschede

Contactgegevens

 0547 - 35 14 84

 Info@missetmarkelo.nl

Misset in Markelo is gespecialiseerd in stralen, conserveren, schooperen & glasparelstralen van metaal.

Openingstijden

Maandag 07:30 - 16:15

Dinsdag 07:30 - 16:15

Woensdag 07:30 - 16:15

Donderdag 07:30 - 16:15

Vrijdag 07:30 - 13:30