Korund-, glasparel- en zandstralen in Markelo

Contact

Misset beschikt over verschillende mogelijkheden voor het handstralen van grote en kleine objecten. Handstralen is een van onze kernactiviteiten; dit doen wij in verschillende straalcabines. Onderstaand vindt u meer informatie over deze manier van stralen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot handstralen? Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op met Misset

Handstralen door Misset Markelo B.V.

In de straalcabine worden objecten gestraald met korund. In speciale gevallen kan er ook met andere soorten straalmiddel gestraald worden. De straalcabine is 5,5 meter breed en 4,5 meter hoog. De straalcabine heeft een lengte van 20 meter.

We beschikken over drie parelcabines waarin met glasparels wordt gestraald. De parelcabines zijn 4,5 meter breed en 4,0 meter hoog. De lengte van de parelcabines bedraagt 6 meter.

Naast de bovengenoemde installaties beschikt Misset ook over een gecombineerde straal- en spuitloods voor het behandelen van grote objecten. In deze loods kan gestraald worden met korund voor nieuw werk en met eenmalig grit voor oud werk. De straal- en spuitloods is tevens geschikt om het werk na het stralen te voorzien van een coatingsysteem. Deze loods is 25 meter lang en 20 meter breed. De standaardhoogte bedraagt 4,5 meter.

Korundstralen

Misset is in staat om kleine en grote objecten te korundstralen. Kleine en middelgrote objecten worden gestraald in een straalcabine. Objecten die niet in de straalcabine passen stralen we in de straal- en spuitloods.

Afstralen met korund

Op staal dient stralen met name voor het verwijderen van roest, walshuid, gloeihuid en oude verflagen. Hiervoor gebruiken wij voornamelijk korundstralen. Op thermisch verzinkt staal dient stralen voor het reinigen en opruwen van het zinkoppervlak. In beide gevallen dient stralen veelal als voorbehandeling voor het aanbrengen van verflagen. Voor het afstralen van oude verflagen gebruiken we voornamelijk eenmalig grit als straalmiddel; dit heet ook wel gritstralen.

Reinheid

Het korundstralen van staal kan in verschillende kwaliteiten aangeduid worden. De aanduidingen voor de kwaliteit van straalwerk worden in de ISO 8501-1 straalnorm omschreven met de letters SA, aangevuld met een cijfer (zie onderstaand overzicht). Wij zijn in staat om staal te stralen tot elke benodigde reinheidsgraad.

  • SA 1 = Licht stralen
  • SA 2 = Zorgvuldig stralen
  • SA 2½= Zeer zorgvuldig stralen
  • SA 3 = Stralen tot zilverblank

Ruwheid

Bij het stralen is enige ruwheid gewenst voor het hechten van beschermlagen. Deze ruwheid wordt uitgedrukt in µm (micron). Afhankelijk van de aan te brengen beschermlaag is er een lage of juist hoge ruwheid benodigd. Misset is in staat om aanvullende informatie over reinheid en ruwheid te verstrekken. Neem vrijblijvend contact op.

Conserveren

Glasparelstralen

Lage ruwheid

Lage ruwheid gewenst

Glasparelstralen, wat ook wel glasparelen of parelstralen wordt genoemd, is een straaltechniek waarbij kleine gebroken glasbolletjes als straalmiddel worden gebruikt. Deze manier van stralen wordt vaak gekozen wanneer een lage ruwheid van het oppervlak gewenst is. Door middel van parelstralen kan onder andere lasvervuiling en oxidehuid verwijderd worden.

Glasparelstralen rvs en aluminium

Glasparelstralen rvs en aluminium

Parelstralen wordt voornamelijk op rvs en aluminium en soms ook op staal toegepast. Het parelstralen van rvs en aluminium wordt vaak toegepast als het visuele aspect van het product van belang is. Wanneer men walshuid van staal wil verwijderen zonder grote ruwheid te verkrijgen, is parelstralen ook een geschikte techniek.
Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Stralen en coaten

Bij Misset Markelo B.V. bent u aan het juiste adres voor het stralen en coaten van diverse metaalsoorten. Door het metaal eerst te stralen, verwijderen we verontreinigingen zoals roest en verf. Daarnaast wordt er een goede ondergrond gecreëerd voor de applicatie van een van onze coatings voor een langdurige bescherming.

Mogelijkheden voor stralen en coaten

Misset Metaalbescherming B.V. kan u adviseren over verschillende straal- en coatingopties. We kunnen elk object stralen en coaten door onze grote capaciteit. Bekijk de projectpagina van Misset Metaalbescherming B.V. om voorbeelden te zien van onze straal- en coatingwerkzaamheden. Neem direct contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Zandstralen

Zandstralen is in de volksmond nog een veelgebruikt woord. Het woord zandstralen stamt voornamelijk af uit het verre verleden toen er nog met gewoon zand (kwartszand) werd gestraald. Kwartszand mag sinds het Zandstraalbesluit, dat in 1957 van kracht werd, niet meer worden gebruikt voor straalbewerkingen.

Straalcabine

Tegenwoordig verstaan we onder zandstralen het stralen met Olivinezand. Dit moet niet verward worden met korundstralen. Olivinezand is een inert scherpkantig mineraalzand. Een toepassingsvoorbeeld van Olivinezandstralen is het schoonstralen van (sterk) vervuild staal, rvs of aluminium, waarbij het van belang is dat het oppervlak niet al te ruw wordt. Olivinezand wordt tevens gebruikt voor het stralen van beton en gevels. Wij beschikken over een ruime capaciteit voor het zandstralen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Misset Markelo B.V.
Industrieweg 6 
7475 NH Markelo

KVK-nummer: 06050984 te Enschede

KVK-nummer: 08142235 te Enschede

Contactgegevens

 0547 - 35 14 84

 Info@missetmarkelo.nl

Misset in Markelo is gespecialiseerd in stralen, conserveren, schooperen & glasparelstralen van metaal.

Openingstijden

Maandag 07:30 - 16:15

Dinsdag 07:30 - 16:15

Woensdag 07:30 - 16:15

Donderdag 07:30 - 16:15

Vrijdag 07:30 - 13:30