stralen, conserveren, schooperen
& glasparelstralen van metaal
meer dan 43 jaar ervaring
in metaalbescherming

Schooperen

Schooperen

Schooperen

Schooperen, ook wel vlamspuiten genoemd, is een methode voor het aanbrengen van metallische lagen. Metallische lagen zijn bijvoorbeeld zink, aluminium of een legering hiervan. Bij schooperen wordt met behulp van een zuurstof-propaanvlam metallisch draad gesmolten en vervolgens met perslucht verstoven. Wanneer men staaloppervlak gaat schooperen is het van te voren reinigen en opruwen van het oppervlak van groot belang. De beste voorbehandeling hiervoor is stralen tot een reinheidsgraad van SA 3 conform de norm ISO 8501-1. Na het stralen moet het oppervlak direct geschoopeerd worden zodat de reinheidsgraad niet terug kan lopen.

Voordelen van schooperen

Voordeel van schooperen

Een groot voordeel van schooperen is dat de werkstukken niet te warm worden en daardoor niet gaan trekken. Bovendien is men niet gebonden aan afmeting zoals bij thermisch verzinken. Zo is het mogelijk werkstukken van willekeurige grootte te behandelen.

Misset heeft reeds jarenlange ervaring met het aanbrengen van metallische lagen en is ingericht om zowel kleine als grote objecten te schooperen.

Neem vrijblijvend contact‚Äč op om de mogelijkheden te bespreken.

Schooperen door Misset Metaalbescherming Markelo