stralen, conserveren, schooperen
& glasparelstralen van metaal
meer dan 43 jaar ervaring
in metaalbescherming

Mobiel stralen

Er zijn tal van redenen om straalwerkzaamheden op locatie uit te voeren. Misset Markelo heeft jarenlange ervaring in het stralen op locatie (mobiel stralen). Wij geven u graag advies op maat voor de uitvoering van de werkzaamheden. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Bevochtigd stralen Misset Metaalbescherming Markelo

Bevochtigd stralen - natstralen op locatie

Bevochtigd stralen (ook wel natstralen) wordt voornamelijk toegepast op stalen en betonnen constructies. Meestal gaat het dan om renovatie van bestaande objecten. Het bevochtigd stralen dient dan als voorbehandeling voor vervolgbewerking zoals het voorzien van een nieuw coatingsysteem. Natstralen wordt ook toegepast om een vervuilde ondergrond te reinigen en een hogedruk spuit geen uitkomst biedt. Natstralen wordt meestal uitgevoerd met Olivinezand, maar dit kan eventueel ook met grit (koperslak). Het tegengaan van stofoverlast is de voornaamste reden om bevochtigd te stralen.

Vacuüm stralen op locatie

Vacuüm stralen is ook een manier van stofvrij stralen. Deze techniek wordt meestal toegepast op kleine oppervlakken omdat deze techniek vaak meer tijd in beslag neemt. Meestal gaat het dan om reparaties en aanpassingen waarvoor de stalen of betonnen ondergrond gereinigd moet worden. Ook het vacuüm stralen van grote betonnen vloeren behoort tot de mogelijkheden. Dit is nodig als voorbehandeling voor het aanbrengen van een epoxy vloercoating.

Gritstralen

Gritstralen wordt meestal toegepast in afgesloten ruimtes waar stofoverlast te bewerken is met mobiele afzuiging. Wij passen deze techniek voornamelijk toe bij het inwendig stralen van bijvoorbeeld tanks. Gritstralen van grote objecten zoals bruggen is ook mogelijk. Deze worden dan volledig ingepakt met behulp van steigers, stellingen en/of afdekzeilen.