stralen, conserveren, schooperen
& glasparelstralen van metaal
meer dan 43 jaar ervaring
in metaalbescherming

Korund stralen

Misset is in staat om kleine en grote objecten te korund stralen. Kleine en middelgrote objecten worden gestraald in een straalcabine. Objecten die niet in de straalcabine passen, stralen we in de straal- en spuitloods.

Korund stralen Misset Markelo

Afstralen met korund

Op staal dient stralen met name voor het verwijderen van roest, walshuid, gloeihuid en oude verflagen. Hiervoor gebruiken wij voornamelijk korund stralen. Op thermisch verzinkt staal dient stralen voor het reinigen en opruwen van het zinkoppervlak. In beide gevallen dient stralen veelal als voorbehandeling voor het aanbrengen van verflagen. Voor het afstralen van oude verflagen gebruiken we voornamelijk eenmalig grit als straalmiddel, dit heet ook wel gritstralen.

Straling als voorbehandeling voor het aanbrengen van verflagen en metalistische deklagen

Reinheid
Het korund stralen van staal kan in verschillende kwaliteiten aangeduid worden. De aanduidingen voor de kwaliteit van straalwerk worden in de ISO 8501-1 straalnorm omschreven met de letters SA aangevuld met een cijfer (zie onderstaand). Wij zijn in staat om staal te stralen tot elke benodigde reinheidsgraad. 

  • SA 1 = Licht stralen
  • SA 2 = Zorgvuldig stralen
  • SA 2½= Zeer zorgvuldig stralen
  • SA 3 = Stralen tot zilverblank

Ruwheid
Bij het stralen is enige ruwheid gewenst voor het hechten van beschermlagen. Deze ruwheid wordt uitgedrukt in µm (micron). Afhankelijk van de aan te brengen beschermlaag is er een lage of juist hoge ruwheid benodigd. Misset is in staat om aanvullende informatie over reinheid en ruwheid te verstrekken. Neem vrijblijvend contact op.