stralen, conserveren, schooperen
& glasparelstralen van metaal
meer dan 43 jaar ervaring
in metaalbescherming

Conserveren

Conserveren is het verven en lakken van een oppervlak. We houden ons voornamelijk bezig met het aanbrengen van conservering op staal. Daarnaast is het ook mogelijk beton en hout te laten conserveren. We zijn in staat (bijna) alle soorten natlakken te verwerken en we hebben jarenlange ervaring om u advies op maat te geven. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor het aanbrengen van coating is een geschikte ondergrond van groot belang. Hierbij is met name de reinheid en ruwheid van het oppervlak belangrijk. Een goede reinheid voorkomt problemen zoals ondercorrosie en de ruwheid zorgt voor een goede hechting van de verflaag. Stralen is bij ons de meest voorkomende techniek om het oppervlak coating geschikt te maken. Handmatig reinigen is een alternatief wanneer stralen om technische of milieu redenen niet mogelijk is.

Verfsystemen

De meest voorkomende verfsoorten die wij verwerken zijn epoxy, polyurethan, alkyd, zincsilicaat, watergedragen coatings en hitte bestendige coatings. Bij de keuze van het coatingsysteem streven we, volgens het besluit KWS 2000, naar het verminderen van uitstoot van organische stoffen in de atmosfeer vanwege de schadelijke effecten.

Voor een juiste keuze van het verfsysteem wordt er gekeken naar verschillende factoren:

  • Bescherming
  • Verfraaiing
  • Repareerbaarheid
  • Reinigbaarheid
  • Diverse andere eisen, al naar de toepassing

Ook met de keuze van een verfsysteem zijn wij in staat u te adviseren. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Conserveren door Misset Metaalbescherming Markelo